EREGLİ CEYİZ 1

EREGLİ CEYİZ 1
İLK ÇEYİZ BLOGUM

SEZERYANDAN 2 YIL SONRA NORMAL DOĞUM

05:00 Posted In , , , , , , , , Edit This 89 Comments »


—ilk modern tıpla yaşadığımız doğumumuz—

—ikinci bebeğimizin doğum hikayesi—
Doğum tarihini 21 aralık olarak hesaplasakta,doktorumuz hülya hanım ultrasyondan hesap yapıp 6 aralık demişti doğum tarihimize. son ana kadar bekledik ve 8 aralıkta önce devlet hastanesine kontrole gittim ebeler belki farklı bir yaklaşımda ve açıklamada bulunur diye!Ama seher isimli ebe bana sert davranarak yırtık olur,olmaz ne demek normal doğum diye çıkıştı,hele doğum dr cavidan hanım arkasını dönüp giderken mahalle kadınları gibi ” yırtılırsın,ortadan ikiye ayrılırsın ameliyat yerinden de görürsün!! diye laflar savuruyordu. bırakın benim haklı veya haksız olmamı hamile bir kadınla böyle konuşmak hele devlet hastanesinde böyle davranıp muayenehanesindeki kibarlığını görürseniz benim ne derece haklı olduğumu ve sinirlendiğimi anlarsınız.. Neyse kdz.ereğlideki anadolu hastanesine dr’umuzun yanına gittik bana geç kaldığımı bebeğin 38 haftalıkken alınması gerekli olduğunu söyledi ama ısrarlarımızı sonucunda 1 hafta daha ileri attık tarihi.Bana ”reptür(eski kesi yerinde yırtık)olur yazık olur sana,acıyorum falan”dedi;ama sezeryan eğer kurtarma ameliyatı olarak önümüzdeyse öylede olmalıydı ve 2. bebeğimde en azından annelik duygularını yaşamak istiyordum bunu kendisinede belirttim.
Ve nihayet 1 hafta geçmişti ama bende tık yoktu,eşimi doktora yolayarak sancıları beklemek istediğimizi en azından annelik hormonlarınıın yayılmasına kadar süre tanınmasını istediğmizden bahsettik(bu arad ben gitmedim çünkü azarlamasından ve korkular hastalığına bulaşmaktan uzak kalmak istedim).Yine bizim için üzüldüğünü söyledi ama sancılarla gelirsem sabaha kadar bekleteceğinide ilave etti,sonradan aklıma şu geldi madem sancılar için suni sancı uyguluyorlardı o zaman oksitosin içeren allahın yarattığı bir besinde olmalı diye düşündüm!Ve googleden arattım inanamayacaksınız karşıma hurma çıktı ertesi gün hormonsuz olan ecve hurmalarından aldık sabah akşam açken 7 tane yedim bu arada zon hurması denen bir hurma vardı çarşıda gezerken onuda aldık ve 20 tane kadarda ondan yedim evettt o akşam doğumun ilk belirtileri ortaya çıktı bu arada hurma yemeye devam etim 2 gün sonra su kesesi patladı ve sancılar gelmeye başladı (aydın salih’in sancılardan başladıktan sonra sancıyı arttıran ilaçlarını yapıp ara ara içtim)ama çok az az geliyordu 2 gün daha gündüz sancılar çektim ama gece uyuyunca geçiyordu yada az olduğundan ben hissetmiyordum 3. gün akşama doğru olan oldu sancılar sıklaşmaya başladı, ist anlaştığımız ebe gelemedi eşine telefonla ulaşamadığı için burada oturan tanıdık bir köy ebesini çağırdık oda yok yapamam ben korkuyorum vs demeye başladı ve korkuttu bizi.Hatice kot u aradık ve hastaneye gitmek zorunda kaldığımızı söyledik annem gibi çok ilgilendi benle( allah ondan razı olsun) bir anda hüzünlendi sesi.Neyse doktorumuz hülya ömeri aradık bana söyleidkleri şunlardı”benimle dalgamı geçiyorsun sen,kendin doktorsun git evde doğur,devlete git naparsan yap ,ben sana bakmam,gelmiyorum vs’‘ona sizden başkasına gitmeyeceğim dedim,beni bırakmamasını,anlaştığımız gibi son sancılara kadar çekmek istediğimi konuştuğumuzu söyledim inanın telefonda ağlattı beni! sezeryana ikna ederek çağırdık onu yoksa gelmezdi eminim. Ben ona güvenmiştim ilk doğumda ama o bana hiç güvenmemiş sağolsun!Neyse haklılığımı ilerleyen satırlarda anlayacaksınız! Sezeryana geldiğimi söyleyince ebeyle konuştu ve hazırlıklar başladı bana su serumu taktılar bu arada sancılarda sıklaşmış,zaman ilerlemek bilmiyordu sanki;birsüre sonra beni ameliyaneye aldılar ama anestezi uzmanı gelmiş ebeler ve doktor ortalıkta yoktu rabbim kimseye muhtaç etme diye sancılarda dua ediyordum ve rabbim ol dedimi olduransın bırakma ellerimi diyordum!Meğer rabbim onları geçe bırakarak benim doğumumu ilerletiyormuş…

Neyse doktor geldi yüzüme bakmıyordu,bana kızgındı akşam akşam onu rahatsız ettiğim için…Velhasıl belden anestezi yapıldı ve dr son bi muayene edelim dedi ve muayenede şu sözleri söyledi”normale dönüyoruz”!!! mucizeydi benim için bu sözler resmen!…Ebenin karnıma bastırması ve sedyede olmak benim için dezavantajdı, tabi belden aşagısıda uyuşuktu,epizyo istemediğimi söyleyince dr seni dinlemiyorum artık dedi,halbuki epizyo yapılması hastanın isteğine bağlı uygulanabilir bir müdahaleydi..Bebek 5 dk geçmeden doğmuştu,dr ”çok yırtık var sezeryan olsa böyle uğraşırmıydım” dedi bunlar basit ama çok korkunç bir mantığın sözleri aslında!bebek doğunca ağladım ve bebeği kucağıma aldım mükemmeldi inanın tarif edemem o aşk gibi bişeydi….ebe bastırmamış olsa seyrine bıraksaydı kasılmalar olunca kendi başıma müdahalesiz doğum yapabilirdim de yırtıkların çokluk sebebi budur bence!
Bebeğin aşılarını yaptırmayacağımı söyledim ısrar ettiler ama imza atarak hep.b yapılmadı(amerikada otizm sebebiyle vurulmuyor) ve anestezi etkisi bitince hemen kalkıp yürüdüm,kendi başıma bile 3 tur attım koridorda,tüm odalarda sezeryan hastaları vardı ve bebekleri huzursuzca ağlıyordu,bir ben normal doğumdum ilk bebeğimde çektiklerimi hatırlıyorumda o insanları çok iyi anlıyordum! Benim bebeğimse bütün gece mışıl mışıl uyumuştu heyecandan sabah 5 e kadar uyuyamadım.ilk bebeğim 30.gün ilk kez tebessüm etmişti ama bu kez 2.günde yavrum gülümsedi gayet sağlıklı, yüzüstüyken kendin yan çevirebiliyor hazır bez yerinede pamuklu bezlerden kullanıyorum.
_bebeğin boynuna 2 kez kordon dolanmıştı ama bebek doğunca hemen sıyrıldı çünkü kordon bağı esnek ve asla sezeryan sebebiyet veren bir durum değildir

_doktor ”neden ilkinde böyle ısrar etmedin madem” dedi ,ona asla doğuramazsın sen ,kemiklerin dar demiştinizde ondan dedim.
_sanırım aşk denilen şeyi şimdi daha iyi anladım,bebek doğunca rabbim onu anneye yerleştiriyor ve mükemmel bir merhamete ve fedakarlığa gerk oluyorsunuz.
_akşam 2o.oo sularında gittiğm hastanede 22.oooye kadar bekledim 22.o2 gibide bebeğim dünyaya geldi.
kemik darlığı modern tıpta dahi; ilerlemiş ülkelerde sezeryan sebebi değildir,ancak doğum masasında sorun olmaya başlarsa sezeryana gidilebilir.
Özellikle
*Ağrıkesici olarak doğumdan sonra söğüt yaprağı(eskiden söğütten yapılırdı ağrı kesici) demleyip içtim epizyo ve yırtık ağrılarını kesti bu sabah akşam aç karnına..
*doğum sonrası yaralar içinse antibiyotik yazmıştı dr, onun yerine soğanlı ve ballı bir ilaç kullandım(eski yaralar için-kitapta var)
*Doğumda ebe bebeğin kordonunun çok kolay kesildiğini söyledi,doğal yaşam bebeği rahat ettirmişti yani
*Bebeğin su kesesi patlayınca ebeye gittim ama bişey olmayacağını söyledi 3 gün böyle bekledik normalde su kesesi patlayınca hemen yatırıp suni sancı veriyorlar ama eski tıp kitaplarındada suyunsadece kesede değil keseiçinde ayrıca su balonla bulunmakta bebekle beraber çıkarken patlayıp çocuğun rahatça hareket etmesini sağlıyan kesecikler bunlar.
*Dr bana neden ilk doğumda ısrar etmediğimi sordu ve ona o kadar ağladım önünüzde daha neyapsaydım,bana asla doğuramazsın diyen sendin dedim..
*Diğer doğumu evde suda yapacağım ebe eşliğinde, izmirde ve eskişehirde evde doğum çok yaygın.yabancılar yapıyor sanıyoruz sadece ama aslında sadece bilmiyoruz..
*Ebeler ve bir kaç özel Dr hariç doktorlar normal doğumdan değil kesip biçmeden anlıyor bu iş eski sahiplerine yani ebelere bırakılmalı.
*rad suresi 92 de derki_rahimde olanın ne kadar ileri bırakılıp nekadar erken bırakılacağını ancak allah bilir._
*Bu yöntemler için (doğal doğum-hakan coker) isimli bir doktorda uzman,googlede araştırabilirsiniz
*Sanırım oturarak yemek yemek ve hiç masa kullanamakta avantaj -unutmayalım çömelmek sağlıktır.
Elbette rabbime tüm merhamet ve kitabi desteğinden ötürü hamd olsun ve bana bu sürede emek veren ve hiç yılmamamda büyük rolü olan eşime desteğinden ötürü milyonlarca kez teşekkür etsem azdır.

89 yorum:

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

canım neler çekmişsin kıyamam. rabbim analı babalı ,kademli yaşamasını nasip etsin.
sevgiler

zeynepçeyizevi dedi ki...

Neyse hepsi geride kalsın, Allah analı babalı büyütsün sağlıklı uzun ömürler versin, inşaallah,gözünüz aydın olsun sevgiyle kal..

aysenceyiz dedi ki...

gözünüz aydın olsun canım. bende aynı olayları yaşadım. yazını okurken geçmişe gittim sanki... ilk çocuğum normal doğmuştu, ikinci çocuğumu kafasının arka tarafı uzun diye sezeryana aldılar. ama doğduğunda baktımki ilk çocuğumla aynı. 3. çocuğumda aradan 10 sene geçmesine rağmen kesinlikle normal doğuramazsın dediler. 3 doktor değiştirdim ama hiçbiri kabul etmedi. bende pes ettim artık. ama güzel geçti Allah'a şükürler olsun. hiç acı çekmedim. bebeğimde artık tecrübeli ellerde olduğu için gayet mutluydu. hemşirelerde uslu bir bebek olduğunu söylediler. emip uyuyordu zaten, bizde başında gözünü açsada bir görsek yada azıcık ağlasada duysak diye bekliyorduk :)

Adsız dedi ki...

Allah hayırlı ömürler versin..hayırlı evlat olsun

Unknown dedi ki...

bu işte bir terslik var. aynı doktorda ben ve benden sonra 1'er ay ara ile 4 arkadaşım normal doğum yaptık. İkisi gece yarısı saat 02-03 saatlerinde bizzat doktorun ebeliğinde oldu. Yani bahsettiğin doktor Hülya Karadeniz tüm doğumlara saat kaç olursa olsun geliyor. Hatta hastası olmayan bir arkadaşımı da gece götürüp onu aramıştık. Sabah 6 da normal doğum yaptırdı.

eregliceyiz dedi ki...

canım ben hülya hanımın insanlığını değil doktorluğunu eleştiriyorum benim ilk doğumumda sancılarımı beklemeden aldı bebeği ikincide sancıları bekleyeceğim dedim açılma olduğu ve onun belirlediği tarihte sezeryana gitmediğim için almak istemedi çok ağladım telefonda inan yoksa ifitira atacak değilim ona.güler yüzüyle kaç insan vardır doktor olup tepeden bakmayan oda öyle ama bana zulmetti beni dinlemedi isteklerinmi arkaya attı.ilkinde beklemek istediğim halde aman bende sezeryan oldum deyip kestirip attı szaten 5 aylıkken bile sezeryan diyordu,keşke böyle olmasaydı normal doğum olsa elbette gece gelirdi ama nefsine uyup o halimle beni reddetti ona güvendiğim için hiç başka birine gitmedim yoksa ben o kadar lafı çekecek değildim telefonda,ayrıca 700 milyon para verdik doğum için orasıda başka mesele zaten

Adsız dedi ki...

ben eregli devlet hastanesinde dogum yaptim malesev cocugumu doktorun yüzünden kaybettim.
allah buyuktur hesabini inşallah sorar cavidan

dr.hülya dedi ki...

Burda muhatap edilen ve adına haksız yorumlarda bulunulan dr. hülya benim. Bu kadar uzun bir hikayeyle duygusal bir ortam oluşturmaya çalışan ve haksız ve insafsız gösteren Zeynep'e öncelikle hakkımı helal etmediğimi söylemek istiyorum. Yorumları yapanların söylediklerinden etkilenmeleri oldukça doğal. Ama bn diplomalarımı aktardan almadım. Kararlarımı verirken karşılaşacağım sonuçları tartmak zorundayım. Bir inasını canıyla ilgili karar verirken hiç de düşündüğünüz gibi rahat olamıyoruz. Hastayı doğum masasında sezeryan masasına götürüp hayat endişesi yaşamanın ne demek olduğunu bu yorumları yapanların hiçbiri bilmiyor. Çok şükür hastalarımla ilgili verdiğim kararlar neticesinde Allah huzurunda veremiyecek hesabım yoktur. Ancak hakkımda haksız yorumlar yapanların ve özellikle kişileri buna yönlerdiren Zeynebin özellikle var. Herşeye b kdar inceden dikkat ederken bunu gözden kaçırdın. Senin için hastaneye gelmek zorunda değildi. Çünkü kendi tedavine kendin karar verdin. Ben de senin sorumluluğunu almak istemedim. Sadece Allah korkumdan geldim bunu bil. Çünkü sen beni neyle karşı karşıya bıraktığını bilemiyorsun. Netten kitap okumayla dr olunmuyor. Masada kalsaydın kimse bana teşekkür etmezdi. Kise de kendi istedi demezdi. Bana o gece yaşattıklarından sonra bir de burda bu şekilde yazman gerçekten gelmemem gerekiyormuş dedirtiyor bana. cünkü sen de biliyorsun o halde başka kimse sana yardım edemezdi. Etmedi de. Bu yorumlarınla seni Allaha havale ediyorum. Normal doğum yaptığın için mutlu olmuşsundur. Hergün karşılaştığım olayları dramatik hale getirmenin tamamen sömürü olduğunu sanıyorum. Ama şunu bil ki bir daha benden yardım alamıycaksın. Yazıklar olsun..Bne ki her iki doğumunda da yanında olup yardım etmeye çalışmışken senin bu yaptığın neye sığar sen karar ver. Tekrar söylüyorum seni Allaha havale ediyorum

Adsız dedi ki...

Merhaba; tesadüf internette gezerken gördüm hastamızın yazısını ve yorumları.

Pardon ben Semih Çolak söz konusu doğumun geçekleştiği hastanenin ortağı ve genel müdürüyüm.

Doğum yapan bayanı tanımam, hatta artık tanımakta istemiyorum.

Şaka gibi bir yazı okudum.

Bayanın ne iş yaptığını bilmiyorum ama iyi bir yazar olabilir.

Zeytin yağı, zirko, hurma, sancı artıran ilaçlar vb. bize ihtiyaç yokmuş ki.

Değerli annemizin ne hastanemize ne de doktorlarımıza ihtiyacı yokken neden gece doktorumuzu aradığını ve hastanemize geldiğini anlamadım.

Ayrıca normal doğumları kendisin belirttiği gibi ebeler yaptıracak ise... neden aramış doktorumuzu ?

Neyse çok fazla yazmak istemiyorum, ancak ilk doğumunda odanın sıcaklığından şikayet eden hanımefendiye hatırlatmak isterim ki yine bize gelmişsiniz; adama sorarlar... demi.

Uzman Dokturumuz Hülya Karadeniz ilçemiz ve bölgemiz için büyük bir şans olduğunu bilmenizi istiyorum.

Kalbinde Allah korkusuz olan işinin ehli, güler yüzlü, anlayışlı, doğru, dürüst, sevecen birine bu kadar kolay mı çamur atmak. Herşeyden öncebilin ki Hülya Hanım 3 çocuk annesi.

Kendisi zaten açıklama yapmış. Ama anlayana tabii.

Eğer sizin ya da bebeğinizin başına normal doğum nedeniyle herhangi bir olumsuz şey gelseydi acaba böyle uzun uzun ve gerine gerine yazabilecek miydiniz acaba ?

Lütfen bu kadar basit değil. Siz google dan araştırmayı bilen bir bayan olarak bi zahmet bakın bakalım uzman bir doktor nasıl oluyor. Kaç yılda ve ne kadar zaman da oluyor.

Neyse...

Ancak bilmenizi isterim ki; bu popüler yaklaşımlar ne doktorumuzun değerini ne de hastanemizin değeri küçültür aksine yükseltir.

Lütfen haddinizi bilin ve çamur atmayı bırakın. Kimse kimseye zorla birşey yaptırmıyor. Ayrıca sadece siz doğrusunuz öyle mi ?

Hülya hanım, Cavidan hanım ve diğerleri herkes kötü ve işini bilmiyor öyle mi?

Ama siz google dan bakıyorsunuz ve uyguluyorsunuz tmm. :))

Aslında size cevap vermek bile gereksiz ama yazdım bir kere...

iyi akşamlar

ZYENP YILDIZHAN dedi ki...

SEMİH ÇOLAK BEYE

HASTANENİZE VE DOKTORLARINIZA GÜVENİNİZİ ANLIYORUM LAKİN. BU GÜVENİN KARŞILIĞI HASTANENENİZE VE DOKTORLARINIZA GELEREK CANINI TESLİM EDEN HASTALARINIZA KARŞI YAKLAŞIMINIZ, TÜCCAR YAKLAŞIMINI AŞMALI VE BLOGLAR ÜZERİNDEN YAZI YAZACAĞINIZA BİR GEÇMİŞOLSUN TELEFONUYLA SAĞLIKLI BİR DURUM TESBİTİ YAPMANIZA İMKAN SAĞLAYABİLİR Dİ... BU YAZDIKLARIMLA NE MÜESSENİZİ YIPRATMAK NE DE DOKTORLARINIZIN GÜVENİLİRLİĞİNİ SORGULAMAK, ANCAK HASTA HAKLARINI HİÇE SAYAN YAKLAŞIMLARI DA GÖZ ARDI ETMEMİZİ BİZDEN BEKLEMEYİN. HASTAYA HANGİ TEDAVİ UYGULANCAK VE NASIL BİR YOL TAKİP EDİLECEK KONUSUNDA DETAYLI BİLGİ VERMEK VE ONAYINI ALMAK ZORUNLULUĞUNUUZ OLDUGUNU DİGER HASTALARIN BİLMEMESİ VE TALEP ETMEMESİ BİZLERDEN DE AYNI TESLİM OLMUSLUĞU BEKLEMENİZ ANLAMINA GELMEZ.
SİZ SAĞLIK KURLUŞLARININ YAKLAŞIMLARI BU HAKLARI DUVARLARINA ASIP DA UYGULAMAYAN, BİR TAKIM KALİTE BELGELERİ ALIPTA İNSANLARIN SAĞLIKLA İLGİLİ HASSASİYETLERİNİ PARAYA TAHVİL ETMEK, "HİPOKRAT YEMİNİ"! ETMİŞ ÇALIŞANLARINIZI "SAĞLIK MARKET" ÇALIŞANLARI ŞEKLİNDE KONUMLANDIRMAK SİZE NE KADAR DOĞRU GELMEKTEDİR ACABA...
KENDİ YAŞADIĞIM OLAY ÜZERİNDEN DEĞERLENDİRMELERİMİ PAYLAŞTIM VEDE SAĞLIK BİR ÇOCUK ARZUSUYLA SAĞLIK KURUMLARINA KENDİLERİNİ EMANET EDEN İNASNALARI BİRAZ DAHA BİLİNÇLİ VE SORGULAYAN SORAN BİR BİLİNCİ AŞILAMAKTI BÜTÜN GAYRETİM... BAŞKA DR. VE KURUM TERCİH ETMEDİĞİMİ, BU KONU DA ÇALIŞAN LARINIZ İNSANİ YAKLAŞIMLARINI GÖZARDI ETMEK HAKSIZLIK OLACAKTIR. LAKİN İDARİ KADRO İÇİN AYNI ŞEYLERİ SÖYLEME PEK MÜMKÜN GÖRÜNMEMEKTEDİR.
BURDA DERDİM VE NİYETİM BAĞCIYI DÖVMEK OLMADIGINI BİRKEZ DAHA SİZE HATIRLATMAK İSTERİM. HASTALARINIZA KARŞI YAKLAŞIMLARINIZI SİZ İDARECİ VE DR.LARINIZ GÖZDEN GEÇİRMENİZİ DİLERİM..

Adsız dedi ki...

Zeynep Hanım yeniden merhaba;size yani yazdıklarınıza ilk defa katılıyorum.

Size blog üzerinden yazmamam gerekiyordu. Çünkü değmezmiş.

Siz yazdıklarınızı hiç okumadınız galiba; lütfen yeniden okurmusunuz?

Hem Cavidan hn. hemde Hülya hn. için yazdıklarınız sizce çok mu adeletli?

Neyse... asıl beni ilgilendiren kısım ile ilgili olarak; eğer siz medeni insanların yaptığı gibi doğum öncesinde veya sonrasında istek, arzu, şikayet ve dileklerinizi bizlerle yani hastane
yönetimi ile paylaşsaydınız sağlıklı bir durum tespiti yapabilirdik.

Ama siz aksine yaşadığınız heyezanlar sonucunda hissetiğiniz duygu, düşünce ve yorumlara hayallerinizi ekleyerek bloglara yazdınız.

Sağlıklı bir durum tespitini kaçırdınız yani...

Siz ne ektiyseniz onu biçtiniz Zeynep Hanım.

Bizlerde insanız tabii ki hatalarımız olacak. Bizler hatalarımızdan da ders almayı çok iyi biliyoruz. Ancak birilerinin bizim ile ilgili düşüncelerini bizlerle paylaşmadan bloglarda bizleri haksız olarak yerden yere vurup afişte etmelerine takdir edersiniz ki cevapsız kalamayız/kalamam.

Lütfen beni tanımadan eleştirmeyin; gerçi siz bloglar üzerinden eleştirmeye alışkınsınız ama olsun, ben hak etmiyorum bu yazdıklarınızı...

Siz bize bir şekilde ulaşsaydınız (6 aydır) emin olun bizde size ulaşırdık...bir telefonla...

Artık yeter...

Yazdıklarınıza uzun uzun cevap yazmak istemiyorum.İnanın zamanım yok. Zannederim yazsamda hiç bir şey değişmeyecek.

Ayrıca ben yazdıkca siz yazacaksınız bu uzayıp gidecek. Ben ne desem boş. Siz heyezanlarınızla inandığınız yolda gideceksiniz nasılsa.

Zeynep Hanım siz tecrübelerinizi aşılamaya devam ediniz; ediniz ki bilinçli ve sorgulayan bir topluma destek olun. Bir lamba da siz yakın.

Son olarak unutmayın ki; rüzgar ne kadar özür dilese de, dal kırıldı bir kere...

hayal ettiğiniz herşey gerçek olsun...

(Not: En iyisi cevap yazmamanız olacak; gerçekten uzamaması iyi olur diye düşünüyorum. Uzadıkça anlam kargaşası ve farklı yorumlar ortaya çıkacak son yazdıklarınızdaki gibi... Hep birlikte üzüleceğiz.)

Murat TÜRKMEN dedi ki...

Anadolu hastanesi işiniz gücünüz para bu dünyada işiniz iş bakalım öteki tarafta ne olacak hep beraber görecez.

eregliceyiz dedi ki...

bunun hesabını mahkeme karşısında verecekler allahın isniyle sanmasınlarki bu yazıyla kalacağız.
3. dereceden kalp ameliyatına denk sezeryandan ellerini çekecekler doktorlar.
birşey yazmıyorum yorumlarınıza zaten kendinizi rezil ettiniz buraya yazarak...
yüzünüzü görmeye dahi tahammülüm yok artık ,mahkemede görüşeceğiz .

eregliceyiz dedi ki...

ayrıca cavidan hanım arkadaşıma son anda sezeryan yaptı ve bebeğin kakalarını suratına sallayarak ''al dedi bak çocuğuna,paraları yedirdin ist.da doktorlara''

biz size tahammül etmekten bıktık artık,hamile halde ya korkutarak,yada haddini bilmez şekilde aşşağılayarak bize çocuk muamelesi yapamayacaksınız.bunu öğreneceksiniz!

Adsız dedi ki...

Zeynep hanimi hakli buluyorum brnde sezeryan oldum ozelde benle ayni zamanlarda dogum yapan tanidiklarim var onlar devlet hastehanesinde dogum yaptilar ve normal dogum yaptilar ama ozel doktorlar ve ozel hastehanede islerine daha kolay geldigi icin binbir bahaneyle sezeryan yapiyorlar ve o kadarda para aliyorlar peki sizin vicdaniniz rahat mi eskiden ninelerimiz nasil doguruyordu eger allah omur vermisse ne olursa olsun yasar asilboyledoktorlari allah havaleediyorum

Unknown dedi ki...

zeynep hanım yazınıza sezeryan doğumdan sonra normal doğumu araştırırken rastladım. Size katılıyorum. 4 yaşında bir kızım 1 yaşında bir oğlum var. Kızımın doğumundan bir ay önce özeline gittiğim doktor doğumun normal olacağını söyledi. bir ay sonra gittiğimde ise çocuğun suyunun azaldığını ve kafasının büyük olduğunu söyleyip bize sezeryan olmamız gerektiğini söyledi. ne yapacağımı şaşırmıştım. Çünkü ben de normal doğum istiyordum. Ben de sizin gibi bir araştırma içerisine girdim. Sonra doğuma yakın su azalmasının ve kalp atışlarının az hissedilmesinin normal olduğunu öğrendim. İşin garibi doktorun doğum için verdiği tarihte 9 aylık evli bile değildik (evlenir evlenmez hamile kalmıştım) ki doktor doğumun geciktiğini de söylüyordu. Beklemeye karar verdim. Doktorun söylediği tarihten on gün sonra gayet sağlıklı ve kolay bir doğum yaptım. Özelinde bana çok ilgili davranan doktor o gün devlet hastanesin de nöbetçiydi. yüzüne baktım, bekliyordum ki bana geçmiş olsun deyip ilgi gösterecek. Oysa o normal 'doğurdun da iyi ettin' tavryla yüzüme bile bakmadan odadan çıktı. Normal doğumdan mıdır bilmem kızım gayet rahat bir bebeklik geçirdi.
2 sene sonra oğluma hamile kaldım. Hala normal doğumda ısrarcıydım. Hamileliğimin son günlerinde doktorum, bebeğimin 4.5 kg üzerinde olduğunu normal doğumun riskli olduğunu söyledi. Birkaç doktordan da aynı cevabı alınca doğuma kadar bebeğimin daha da kilo alacağını düşünerek istemeye istemeye sezeryan oldum. ve yine sezeryanmıdır bilmem oğlum huzursuz bir bebeklik geçirdi ,halada öyle.biz ancak araştırabiliriz herşeyi doktorlar gibi bilmemize imkan yok.bu yüzden herşey onların vicdanlarına kalıyor.ve çoğunluğuda olayın negatif taraflarını göstererek son unda kendi istediği muameleyi yapıyor.benim hep bir hastane fobim vardır.çünkü doktorundan tutun tuvaletleri temizleyen hizmetçiye kadar hastanede çalışanların bir havası var.sanıyorlarki milletin kahrını bedavaya çekiyorlar.şunu anladımki;Allah korkusu olanlar ve Rabbibimin rızası için çalışanları tenzih ederim özel hastaneler hastaları müşteri olarak görüyorlar devlet hastanelerinde malesefki salla başı al maaşı.unutmadan sırf insanların tüplerini bağlamak için sezeryana yönlendiren ve bıçak parası vermeyen hastaları taburcu etmeyen doktorlar bile var.doktorunuz bu çıkışınıza çok gücenmiş ve bilinçlenmemizden rahatsızlık duymuş olsada sağolun.hiç olmazsa sesimizi böyle duyuralım.son oarak şöyle sesleniyorum kendi istek ve arzularınız kadar lütfen hastalarınkinide dikkate alın unutmayın biz insanız ve hipokrata yemin etmek yerine Allah'tan korkun.zira Allah korkusu olmadan yemininizin bir işe yaramadığını görüyoruz.KUL HAKKI.

Unknown dedi ki...

zeynep hanım yazınıza sezeryan doğumdan sonra normal doğumu araştırırken rastladım. Size katılıyorum. 4 yaşında bir kızım 1 yaşında bir oğlum var. Kızımın doğumundan bir ay önce özeline gittiğim doktor doğumun normal olacağını söyledi. bir ay sonra gittiğimde ise çocuğun suyunun azaldığını ve kafasının büyük olduğunu söyleyip bize sezeryan olmamız gerektiğini söyledi. ne yapacağımı şaşırmıştım. Çünkü ben de normal doğum istiyordum. Ben de sizin gibi bir araştırma içerisine girdim. Sonra doğuma yakın su azalmasının ve kalp atışlarının az hissedilmesinin normal olduğunu öğrendim. İşin garibi doktorun doğum için verdiği tarihte 9 aylık evli bile değildik (evlenir evlenmez hamile kalmıştım) ki doktor doğumun geciktiğini de söylüyordu. Beklemeye karar verdim. Doktorun söylediği tarihten on gün sonra gayet sağlıklı ve kolay bir doğum yaptım. Özelinde bana çok ilgili davranan doktor o gün devlet hastanesin de nöbetçiydi. yüzüne baktım, bekliyordum ki bana geçmiş olsun deyip ilgi gösterecek. Oysa o normal 'doğurdun da iyi ettin' tavryla yüzüme bile bakmadan odadan çıktı. Normal doğumdan mıdır bilmem kızım gayet rahat bir bebeklik geçirdi.
2 sene sonra oğluma hamile kaldım. Hala normal doğumda ısrarcıydım. Hamileliğimin son günlerinde doktorum, bebeğimin 4.5 kg üzerinde olduğunu normal doğumun riskli olduğunu söyledi. Birkaç doktordan da aynı cevabı alınca doğuma kadar bebeğimin daha da kilo alacağını düşünerek istemeye istemeye sezeryan oldum. ve yine sezeryanmıdır bilmem oğlum huzursuz bir bebeklik geçirdi ,halada öyle.biz ancak araştırabiliriz herşeyi doktorlar gibi bilmemize imkan yok.bu yüzden herşey onların vicdanlarına kalıyor.ve çoğunluğuda olayın negatif taraflarını göstererek son unda kendi istediği muameleyi yapıyor.benim hep bir hastane fobim vardır.çünkü doktorundan tutun tuvaletleri temizleyen hizmetçiye kadar hastanede çalışanların bir havası var.sanıyorlarki milletin kahrını bedavaya çekiyorlar.şunu anladımki;Allah korkusu olanlar ve Rabbibimin rızası için çalışanları tenzih ederim özel hastaneler hastaları müşteri olarak görüyorlar devlet hastanelerinde malesefki salla başı al maaşı.unutmadan sırf insanların tüplerini bağlamak için sezeryana yönlendiren ve bıçak parası vermeyen hastaları taburcu etmeyen doktorlar bile var.doktorunuz bu çıkışınıza çok gücenmiş ve bilinçlenmemizden rahatsızlık duymuş olsada sağolun.hiç olmazsa sesimizi böyle duyuralım.son oarak şöyle sesleniyorum kendi istek ve arzularınız kadar lütfen hastalarınkinide dikkate alın unutmayın biz insanız ve hipokrata yemin etmek yerine Allah'tan korkun.zira Allah korkusu olmadan yemininizin bir işe yaramadığını görüyoruz.KUL HAKKI.

Unknown dedi ki...

zeynep hanım yazınıza sezeryan doğumdan sonra normal doğumu araştırırken rastladım. Size katılıyorum. 4 yaşında bir kızım 1 yaşında bir oğlum var. Kızımın doğumundan bir ay önce özeline gittiğim doktor doğumun normal olacağını söyledi. bir ay sonra gittiğimde ise çocuğun suyunun azaldığını ve kafasının büyük olduğunu söyleyip bize sezeryan olmamız gerektiğini söyledi. ne yapacağımı şaşırmıştım. Çünkü ben de normal doğum istiyordum. Ben de sizin gibi bir araştırma içerisine girdim. Sonra doğuma yakın su azalmasının ve kalp atışlarının az hissedilmesinin normal olduğunu öğrendim. İşin garibi doktorun doğum için verdiği tarihte 9 aylık evli bile değildik (evlenir evlenmez hamile kalmıştım) ki doktor doğumun geciktiğini de söylüyordu. Beklemeye karar verdim. Doktorun söylediği tarihten on gün sonra gayet sağlıklı ve kolay bir doğum yaptım. Özelinde bana çok ilgili davranan doktor o gün devlet hastanesin de nöbetçiydi. yüzüne baktım, bekliyordum ki bana geçmiş olsun deyip ilgi gösterecek. Oysa o normal 'doğurdun da iyi ettin' tavryla yüzüme bile bakmadan odadan çıktı. Normal doğumdan mıdır bilmem kızım gayet rahat bir bebeklik geçirdi.
2 sene sonra oğluma hamile kaldım. Hala normal doğumda ısrarcıydım. Hamileliğimin son günlerinde doktorum, bebeğimin 4.5 kg üzerinde olduğunu normal doğumun riskli olduğunu söyledi. Birkaç doktordan da aynı cevabı alınca doğuma kadar bebeğimin daha da kilo alacağını düşünerek istemeye istemeye sezeryan oldum. ve yine sezeryanmıdır bilmem oğlum huzursuz bir bebeklik geçirdi ,halada öyle.biz ancak araştırabiliriz herşeyi doktorlar gibi bilmemize imkan yok.bu yüzden herşey onların vicdanlarına kalıyor.ve çoğunluğuda olayın negatif taraflarını göstererek son unda kendi istediği muameleyi yapıyor.benim hep bir hastane fobim vardır.çünkü doktorundan tutun tuvaletleri temizleyen hizmetçiye kadar hastanede çalışanların bir havası var.sanıyorlarki milletin kahrını bedavaya çekiyorlar.şunu anladımki;Allah korkusu olanlar ve Rabbibimin rızası için çalışanları tenzih ederim özel hastaneler hastaları müşteri olarak görüyorlar devlet hastanelerinde malesefki salla başı al maaşı.unutmadan sırf insanların tüplerini bağlamak için sezeryana yönlendiren ve bıçak parası vermeyen hastaları taburcu etmeyen doktorlar bile var.doktorunuz bu çıkışınıza çok gücenmiş ve bilinçlenmemizden rahatsızlık duymuş olsada sağolun.hiç olmazsa sesimizi böyle duyuralım.son oarak şöyle sesleniyorum kendi istek ve arzularınız kadar lütfen hastalarınkinide dikkate alın unutmayın biz insanız ve hipokrata yemin etmek yerine Allah'tan korkun.zira Allah korkusu olmadan yemininizin bir işe yaramadığını görüyoruz.KUL HAKKI.

Unknown dedi ki...

zeynep hanım yazınıza sezeryan doğumdan sonra normal doğumu araştırırken rastladım. Size katılıyorum. 4 yaşında bir kızım 1 yaşında bir oğlum var. Kızımın doğumundan bir ay önce özeline gittiğim doktor doğumun normal olacağını söyledi. bir ay sonra gittiğimde ise çocuğun suyunun azaldığını ve kafasının büyük olduğunu söyleyip bize sezeryan olmamız gerektiğini söyledi. ne yapacağımı şaşırmıştım. Çünkü ben de normal doğum istiyordum. Ben de sizin gibi bir araştırma içerisine girdim. Sonra doğuma yakın su azalmasının ve kalp atışlarının az hissedilmesinin normal olduğunu öğrendim. İşin garibi doktorun doğum için verdiği tarihte 9 aylık evli bile değildik (evlenir evlenmez hamile kalmıştım) ki doktor doğumun geciktiğini de söylüyordu. Beklemeye karar verdim. Doktorun söylediği tarihten on gün sonra gayet sağlıklı ve kolay bir doğum yaptım. Özelinde bana çok ilgili davranan doktor o gün devlet hastanesin de nöbetçiydi. yüzüne baktım, bekliyordum ki bana geçmiş olsun deyip ilgi gösterecek. Oysa o normal 'doğurdun da iyi ettin' tavryla yüzüme bile bakmadan odadan çıktı. Normal doğumdan mıdır bilmem kızım gayet rahat bir bebeklik geçirdi.
2 sene sonra oğluma hamile kaldım. Hala normal doğumda ısrarcıydım. Hamileliğimin son günlerinde doktorum, bebeğimin 4.5 kg üzerinde olduğunu normal doğumun riskli olduğunu söyledi. Birkaç doktordan da aynı cevabı alınca doğuma kadar bebeğimin daha da kilo alacağını düşünerek istemeye istemeye sezeryan oldum. ve yine sezeryanmıdır bilmem oğlum huzursuz bir bebeklik geçirdi ,halada öyle.biz ancak araştırabiliriz herşeyi doktorlar gibi bilmemize imkan yok.bu yüzden herşey onların vicdanlarına kalıyor.ve çoğunluğuda olayın negatif taraflarını göstererek son unda kendi istediği muameleyi yapıyor.benim hep bir hastane fobim vardır.çünkü doktorundan tutun tuvaletleri temizleyen hizmetçiye kadar hastanede çalışanların bir havası var.sanıyorlarki milletin kahrını bedavaya çekiyorlar.şunu anladımki;Allah korkusu olanlar ve Rabbibimin rızası için çalışanları tenzih ederim özel hastaneler hastaları müşteri olarak görüyorlar devlet hastanelerinde malesefki salla başı al maaşı.unutmadan sırf insanların tüplerini bağlamak için sezeryana yönlendiren ve bıçak parası vermeyen hastaları taburcu etmeyen doktorlar bile var.doktorunuz bu çıkışınıza çok gücenmiş ve bilinçlenmemizden rahatsızlık duymuş olsada sağolun.hiç olmazsa sesimizi böyle duyuralım.son oarak şöyle sesleniyorum kendi istek ve arzularınız kadar lütfen hastalarınkinide dikkate alın unutmayın biz insanız ve hipokrata yemin etmek yerine Allah'tan korkun.zira Allah korkusu olmadan yemininizin bir işe yaramadığını görüyoruz.KUL HAKKI.

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

sevgili arkadaşım benzer sorunlarla bende karşılaştım kaderin bir cilvesimidir nedir bilmem benim yumuşak yürekli doktorumunda adıda maalesef Hülya idi ki dogumdan sonra ne kontrole gittim nede adını agzıma aldım yediğim fırcalar hala kulaklarımda yankılanıyor 25 yaşında olmamaragmen dogum tecrubesi yaşamamış biriydim. doktoruma güvendim kontrole gittigimde yarım cm acılma var seni yatıralımdei yanımda eşya bile yoktu ben heyacandanmı korkudanmı gülmeye başladım 3 saat suni sancı cektim milim acılma olmadı sukesesini eliyle patlattı yarımsaat daha gecti nts ye baglandım. bebegin kalp atışları azaldı salatasını milyonlarca hamilegibi banada istek dışı menü olarak sunup mecburi sezaryen istemezsen bebek ölür sen bilirsin dedi eşimle konuşayım dedim elimde gazlı bezler bacaklarımdan akan kanlara gözyaşlarım eşlik ederken eşimle konuştum bu arada temizlikcide yere kan damla fırcasını attı bana . derken eşim sen bilirsin deyince bütün dünya şu iki celimsiz omzuma nekadar agır geldi anlatamam. derken sedyeyeyat sonta takılcak ac bacagını bayan ac bacakları gurur ar herşey aman bebegim yaşasın eşliginde gözyaşlarınla birlikde gazlı bezlerle cöpe gidiyor. ameliyat haneye cıktık üzerime kat kat örtüler osoguk sıvıyı karnıma süreklerken gözümün önünde ancak filmelerden aşına olduğum metal parcaları. tek şey dedim cabuk uyuşmam neolur cok ilac verin bana bayılmadan kesmeyin beni bu arada hem aglıyorum hemde felcli anneme dua ediyorum iyileşsin diye dogum anında yapılan dua makbul diye Allahım annem iyileşsin neolur ...
oan insan birinin elini tutmasını yanındayım anlamında bir tebessüm iisiyo neolur biri elimi tutsun dedim bi hemşire elimi tuuttu tamam bişey yok dedei sonra maskeyi bana yaklaştırdı 1 dakıka bile sürmeden gitmişim ..
uyandıgımda acılardan 5 kattan 3 kata cıglıklarım gidiyormuş acıyo igne yapın ilaçverin bana diye ameliyatta neoldu bilmiyorum ama kacamda baldırlarımda morluklar vardı kalcamdaki bi morlukbebegim 11 aylık olana kadar gitmedi. acılardan okadar bagırmışımki yanıma gelen hemşireye Allahın kulu deyilmsiniz Muhammed aşkına bana bişey yapın dediğimi hayalen hatırlıyorum hemşirelerin yakasına yapışmışım doktor geldi kocamın yanında bi fırca attı ban ee terbiyesizlik yapma vs vs eşim o acıya cok dayanamaz demiş doktorda nasıl normal dogurcak di demiş zihin bulandırıcı bişey yapmışlar na aradan 15 gecmaden kendime geldim . kendime gelince eşime ilk dedigim parmaklarını saydınmı oda yoo dedi
o hastaneden cıkmak için 2 günü zor ettim büyük tuvaletini yapınca cıkılcanı biliyodum sürekli kayısı suyu içtim kendimi zorladım cok şükür cıktım cıkışdan sonra o doktora birdaha ne ugradım ne adını andım . bir Allahın kulunada tavsiye etmedim bu arada burası özel bir hastane ama insanlıkdan sınıfta kalmıştı..
devlet hastanelerinde inanın daha insan gibi davranılıyo..
şindi ikinci gebeligim 6. ayıma yaklaştım normal olsun istiyorum kontrole özele gidiyorum ama dogum için devlet hastanesini tercih edecem zeynep kamil düşüncem bu bakalım hayırlısı ama kurbanlık koyun konumunda olmak cok onur kırıcı bir durum artık doktorlarda ugraşmıyo yatır kes gönder cok yazık kadınlarımıza bizden yaradanın verdigi dogurganlık hakkımızı almaya calışan paracı özel sektüre karşı devletin harekete gecmesini saglık bakanının uykusundan uyanmasını ne cok isterdim...

Unknown dedi ki...

her yaşanan olayda olayın farklı bir boyutu çıkıyor ortaya.yukarıdaki kardeşimin yazısını okuyunca duygylanıp,üzülmemek elde değil.ilk doğumunu yapan bir bayan için orsını burasını göstermek çok kolay birşey değil.ama bizim doktor ve hemşirelerimiz için olay çok basit.sizlere göreviniz icabı bazı şeyler normal gelebilir,sizler bizim göstermekten çekindiğimiz şeyleri hergün defalarca görüyor olabilirsiniz ama unutmayın sizin defalarca gördüğünüz şeyleri biz defalarca göstermiyoruz.görevinizi yapmayın demiyorum hastane personeli;görevinizi insana karşı yaptığınızı unutmayın.hastanemizde doktorunuzu kendiniz seçebilirsiniz,güleryüzlü hizmet reklamlarıyla insanlara umut dağıtan sizler daha sonra 'aç bayan,bayan açsana ,açmazsan açma bana ne,benmi mikrop kapacağım gibi aşağılayıcı sözlerle nasıl onurları kırdığınızın farkındamısınız.kes gitsin mantığıyla artık güzel görünmüyorum koca bir göbek ,aciyan bir ameliyat yeriyle bunalıma soktuğunuz kadınlar hiçmi rüyalarınıza girmiyor.sadece siz doktorların özel hayatımı önemli,sadece sizmi eşlerinize güzel görünmek istiyorsunuz?yurtdışndaki doktorların yüzde yetmişinin yapmış olduğu(seszeryandan sonra normal doğum)bir olaya siz niye cesaret edemiyorsunuz.neden olma deyip çok riskli diyorsunuz,neden 6-7 sene sonra bile insanları kesiyorsunuz.kardeşiminde dediği gibi bizden normal yollardan anne olma hakkımızı alıyorsunuz?EL-İNSAF.

Adsız dedi ki...

merhaba bende normal doğum istedim doktorum sezaryan demesine rağmen,suni sancı çektim açılma olduve doktorum 10 dk uğraşmadan beni normal doğuma yetersiz buldu sinirlenip sezaryana aldı.çok yorgun gitmiştim doğuma ama doktorum yapıcı olmadı hiç beni rahatlatmadı.ama ben o çektiğim sancıları hiç unutamadım sonunun sezaryan olması bana çok dokundu.kendimi çok kötü hissetmiştim günlerce ağladım mağlup olmuştum kendimi başarısız hissetmiştim.sonuçta doğumun ne olduğunu bile bilmiyordum ilk doğumum kendisi mesai saatini 2saat geçti diye trip yaptı bence boşuna beklemiş gibi apar topar sezaryana aldı.sezaryan nedeni %20 bensem %80 doktordur.onu Allah'a havale ediyorum.en azından bu kadar acıyı göze almışken sabırlı,daha candan olup beni normal doğurtabilirdi.oğlum 4.260gr doğdu.bence doktorum korktu normal doğumdan çünkü fazla zorlamadı o anda.oysa 5 kiloya kadar olabilir doğum.şimdi 2.normal olurmu diye düşünüyorum bazende korkuyorum ya yine aynısı olursa??????

günaydın mutfakta dedi ki...

doktor hanıma katılıyorum
"Netten kitap okumayla dr olunmuyor"
biraz emeğe bilgiye ilme saygı göstermeli.
normal doğum konusundaki hassasiyetinizi anlıyorum fakat
okuduğum kadarıyla siz hep kendi başınıza bişeyler araştırıp uygulamışsınız sonrada doktora gel son noktayı koy diyorsun.
hakikaten başka doktor olsa gelmezdi.
araştıralım soruşturalım fakat doktorlarımızada güvenelim.
haklarını yemeyelim.

rumeysa dedi ki...

YAZDKLARNZI OKYNCA HNGÜR HNGÜR AĞLADM..BNDE8AY ONCE TRKYEDE OLDKÇA TANNMŞ BR BYAN DKTORUN GAZABNA UĞRADM,38HAFTALIKKEN BEBEĞİM ÇOK İRİ OLDĞU WE ÇATIMDAN GEÇEMEYECEGİ GEREKÇESYLE ZORLA SEZERYANA ALNDM,BEBEĞİM DAHA DĞMADAN 5DK.ONCE GRDĞM ULTRASNDA BNA5KİLO DĞACAK DEDKLERİ BEBEĞİM 3250GR DOĞDU..EŞİM AMELİYATI İZLEMESYDİ BEBEĞİMİ KARŞTRDKLARNI DŞNECEKTM..WE MİLYARLARCA PARA DOKTĞMZ O OZEL HASTANEDE TÜRBANMA ASLA SAYGI GOSTERLMEDİ,AMELİYATA AÇIK ALNDM..AKLMA GELDKÇE HALA AĞLYRUM ÇNKÜ ÇATIM İRİ KEMKLİ BR BYN OLDGM İÇN OLDKÇA GENİŞTİ,6KİLO ÇOCUK DGRACAK KADAR HEMDE.. SZNLE TANŞMAYI TECRBELERNZİ PAYLAŞMAYI GERÇEKTEN ÇOK İSTERM..ALLAHA EMANET OLN..

rumeysa dedi ki...

YAZDKLARNZI OKYNCA HNGÜR HNGÜR AĞLADM..BNDE8AY ONCE TRKYEDE OLDKÇA TANNMŞ BR BYAN DKTORUN GAZABNA UĞRADM,38HAFTALIKKEN BEBEĞİM ÇOK İRİ OLDĞU WE ÇATIMDAN GEÇEMEYECEGİ GEREKÇESYLE ZORLA SEZERYANA ALNDM,BEBEĞİM DAHA DĞMADAN 5DK.ONCE GRDĞM ULTRASNDA BNA5KİLO DĞACAK DEDKLERİ BEBEĞİM 3250GR DOĞDU..EŞİM AMELİYATI İZLEMESYDİ BEBEĞİMİ KARŞTRDKLARNI DŞNECEKTM..WE MİLYARLARCA PARA DOKTĞMZ O OZEL HASTANEDE TÜRBANMA ASLA SAYGI GOSTERLMEDİ,AMELİYATA AÇIK ALNDM..AKLMA GELDKÇE HALA AĞLYRUM ÇNKÜ ÇATIM İRİ KEMKLİ BR BYN OLDGM İÇN OLDKÇA GENİŞTİ,6KİLO ÇOCUK DGRACAK KADAR HEMDE.. SZNLE TANŞMAYI TECRBELERNZİ PAYLAŞMAYI GERÇEKTEN ÇOK İSTERM..ALLAHA EMANET OLN..

ayşegül dedi ki...

bende 8 aylık gebeyim ilk doğumum sezeryan ikinciyi bende normal istiyorum ama banada aynı hikayeler okundu bende şu ramazanın hürmetine dua ediyorum allahım banada hayırlı kapılarını aç hayırlı ellerde doğum nasip eyde diyorum baştan sona bütün yorumları okudum çok acı çekmişsin her şey evlatlarımız için sana çok hak veriyorum bukadar aynı hikaye olmaz bütün dr aynı şeyi ezberletip bizi korkutarak sezeryan olmaya mecbur kılıyorlar aynen bendesezeryan narkozunun etkisiyle annalik hissiyatımı iki üç ay sonra ancak anladım bilmiyorum anlatacağım şey çok ama anlatamıyom mevlam herkese hakkından hayırlısını nasip etsin

Adsız dedi ki...

evet anlıyorum seni aynısını banada yaptılar sırf para koparsınlar diye allah hakkımızı bırakmasın kamik darlığı diye kesip dikiyorlar bende çok direndim ama olmadı inşallah ikinci bebeğimde normal olur inşallah

eregliceyiz dedi ki...

kağıt parçasıyla alim olunmuyor hanım efendi,ölsen doğuramazsın dediği çocuğu doğurdum ben.mecbur kalıyoruz çünkü elimizden tutan yok ,bize yön veren yat,otur,kalk,git,ye ,sorma etme diyen insanlar ortada alim diye geziyor, napalım hee tamam mı diyelim.alimlik diplomayla olmuyor hanımefendi,acıyı çeken bilir ne ameliyata yanmaktayım nede başka birşeye ölsem değiştiremeyeceğim şey su ki;bir cahilin elinde yavrum heba oldu..soruyorum ne yaparsam bebeğimin hayatı boyunca silemeyeceği depremvari bu olayı iç benliğinden silebilirim.sorarım size yenilmekle başlayan bir hayatı nasıl geri kazandırabilirim yavruma..sizin beni anlamanızı beklemiyorum tek istediğim saygı duymanız... ayrıca okuduğum tıp kitaplarının,doktora tezlerinin,öğrenci notlarının haddi hesabı yok... ama sizden şefkat beklemiyorum tek istediğim saygı duymanız ve medeni bir şekilde anlamaya çalışmanız ...

eregliceyiz dedi ki...

www.helalderman.wordpress.com

betül dedi ki...

Ben de ilk doğumumu sezeryandı. Sıkıntım olmadı. Ama yine de herkes normal doğumu denemeli. Çok sezeryan yapılmasının sebebini sadece doktorlarda aramamak lazım. Ağrısız normal doğumun yaygınlaştırılarak özendirilmesi gerekiyor.
Bayanın anlattıklarını abartılı buldum. Doktorların sezeryandan sonra normal doğum yaptırması riskli ve bu riski almak istememeleri normal.
Eğer sezeryandan sonra normal doğum yapılabiliniyorsa sağlık kurumlarının buna uygun donanımlı olmaları ve acil durumlara müdahale ediyor hale gelmeleri gerekiyor.
Anlatan bayanı şu konuda eleştirmek istiyorum. Kendi başardı ama başkaları onun kadar şanslı olamayabiliriz. Bu yüzden doktordan iyi biliyoruz mantığı yanlış. Bence sezeryandan sonra normal doğum isteyenler birçok doktordan görüş aldıktan sonra çoğunluğun görüşüne göre hareket etmeliler.
Şunu da eklemek istiyorum. Sezeryanle doğum yapan bir anne olarak, ne kadar dense de annelik duyguları geç yaşanıyor buna katılmıyorum. Anne var anne var diyorum. Ben anneliğe kendimi çok iyi hazırladım.Anneliği de sonuna kadar hissettim. Sezeryanla doğum yapan anneliği tam anlayamaz düşüncesi tamamen yanlış bana göre.

Adsız dedi ki...

ZEYNEP HANIMA KATILIYORUm doktorların hepsi aynı önce normal diye başlıyolar 38 haftalık olunca yok çatın dar yok bebek büyük yok sen doğuramazsın diyip bizi strese sokuyolar.aynı süreci bende yaşadım.hala karnımda uyuşukluk var.bende normal doğum yapmak istiyorum. zeynep hanım inşaallah Allah bana da yardım eder. kesi yırtılması olmadan doğururum.özel hastaneler paragöz.

Adsız dedi ki...

merhaba ben de sezaryan la dogum yapan bir anneyım.her ay kontrollerime gittim.herşey yolundaydı.38 hafta 5günlükken doktoruma sancıyla gittim.beni alttan muayene etti ve ayaga kalktıgımda bacagımda sıcaklık hissetmiştim.canım çok acımıştı,sonra iyice agrılarım arttı ntsye bagladılar sancılarımın başladıgını daha erken oldugunu söyleyerek sancı kesici 1lt lik bir serum bagladılar hemde rahimmi sıkılaştıracagını.bebde 10 dk sonra agrı sancı kalmadı.haftalık gıdecegım kontrollerime gitmedim aradan 14 gün geçti doktoruma gittim yanlız bu 14 gün içerisinde gariptir sıcaktan terliyorumdur diyerek geçiştirdigim aslında benim suyummuş.doktorum bana suyumun azaldıgını normalde bebegin tehlıkeye bindigini söyledı sen bilirsin rahmin çok kapalı hiç açılma yok yınede sana kalmış sunni sancı verelım pazartesi sabahı 10.30dan salı gecesine kadar bu şiddetli agrıyı çekmek zorunda kalacaksın bebegin içeride acı çekecegini kalp rirmi yavaşlarsa zezaryana alacagını söyledi.bir süre sonra yanıma geldi sezaryana girmelisin bebegine birşey olursa mesulıyet kabul etmeyeceklerini söylediler.hem ilk dogumun verdigi korku ve tecrübesizlik le kabul ettım. eşime ve bana mesulıyet kabul etmedıklerıne dair keat imzalattılar sezaryana gitmeme ragmen.evet çok ilgilendiler fakat insan hayatından daha önemlı olan para yıne galıp gelmişti.çok şükür bebegimi kucagıma aldım.fakat içim buruk eskıden yoktu insanlar doguruyorlardı bizim gibi 2,3tane degil baya baya 5,10tane.bizmi gücsüzüz bilmıyorum ama paranın güçlendigi kesin onlar bilmiyorlar sezaryan sonrası dikiş üzerindeki yagın nasıl sinirbozdugunu,eşimizden nasıl sakladıgımızı saklamak için çaba harcadıgımızı.eşim böyle yapma ben senin kocanım desede o görüntü tüm neşemi kaybettırıyor birde kırmızı çatlaklarla doluysa karnınız belınız basenleriniz benim gibi 20yaşında aynalara küsesiniz.diyorum ya anlamazlar kurbanlık koyun gibi gün verıyorlar 2gün yatış yapıyorlar.tabi bırde serum parası bant parası daha birçok şey istiyorlar.normal dogum yapmasanda 10dogum acısı kadar çektigin acı.ziyaretıme gelen komşularımdan biri sizde annemisiniz uguşttutturuyorsunuz hiç birşeyden haberiniz yok birde anneyım diyorsunuz bu yarama tuz basmak oldu o kadına annelıgi sezaryan yapta ögren ben çocugumu getırdiler sütüm gelmedi bebegim açlıktan aglarken sırtımı dogrultmayı bırak nefes alamıyorken bırde çocuk bakım odası yapmışlar hemen oraya.anne sütünüde ortadan kaldırmaya çalışıyorlar nasılsa mama var.kendimi zorlayarak sütümü sagıpta verdim doktorlardan degıl sezaryan oldugum için sütüm hemen gelmedi bebegımın emmesi gerekıyordu fakat ememedi.1ay mama verdıksıkça emziriyordumda iyıce sütüm gelınce mamayı kestım siz anneler sakın mamaya yönelmeyın buda bir nevi para tuzagı bence.ikinciyı normal düşünüyorum hayırlısı.rabbim herşeyın en iyisini bilir .iyi günler

Adsız dedi ki...

bence devlet hastanesıne gıdın ve kendınızı gözu kapalı teslım edın.özel hastaneler sadece para tuzagı kontrol edınce muayene edınce melekler bole bır ıkı sorun olunca da seytan oluyolar.devlettekı doktorlar ıyı davlanmıyolar tamam bagırıyolar ama ınanınkı herseyden once can dıyolar hasta kaybı ıstemıyolar.gozlerımle gordum dogum esnasında özelden gelen ve bebegı olmus kendıde olumle burun buruna gelmıs bır hasta ıcın nasıl savasdıklarını.özel hastane ole kotulesen olmekte olan hastalarını hemen devlete yolluyolar bunuda bılın.göztepe devlet hastanesı ıstanbul bır numara her yonuyle cok memnun kaldım.özel hastaneye mılyarlarım gıttı.haram olsun hepsıne

ereğliçeyiz dedi ki...

betül hanım ,dikkatli okudunuz mu bilmiyorum ama aynı doktor bana doğum yaptırdı.sezeryan sonrası normal doğumum; doktorumun bana ıkın bile demeden bastırmasıyla gerçekleşti.1 parça kanamam bile yokken yatakta, bebek artık doğmuş neredeyse hemşireye dirseğiyle bastırara(sezeryanlıyım üstelik) doğum yaptırdı.doktorum aynı doktor.kusura bakmayın bu iş ebelerin işi.hemde doğurmayan değil normal şekilde doğum yapan ebelerin işidir.ben bildiğimi iddia etmiyorum doktorlarda edemez.çünkü doğum rahmin işidir ancak sağlam bir ebe anneye yardımcı olabilir sınavı geçerek diploma alanlar değil.

Adsız dedi ki...

öncekikle allah analı baba büyütsün bende 3sezeryan oldum 3 oglum var bende normal dogumum yapmak istiyorum sence bende yapabilirmiyim

Adsız dedi ki...

ben 3 çoçuk annesi azöncede yazdım eşimde bende normal dogum olsun istedik doktorlar çoçunda anneninde hayatı tehlikeyegirer dendi 3 bebeyimde başkabir doktora gittik bebek dogum pozisyonuna girmiş normal gogum dendi ben çok svindim szryan oldumu ögrnince ben bu riski göze alamam dedi ben tbütün riski göze alıyorum deyince beni azarladı bendn daha iyibiliyorsan gel sen doktorluk yap ozaman dedi sesimiduyan varsa bana yardımcı olsun adım hasret gülsu

Adsız dedi ki...

ben 3 çoçuk annesi azöncede yazdım eşimde bende normal dogum olsun istedik doktorlar çoçunda anneninde hayatı tehlikeyegirer dendi 3 bebeyimde başkabir doktora gittik bebek dogum pozisyonuna girmiş normal gogum dendi ben çok svindim szryan oldumu ögrnince ben bu riski göze alamam dedi ben tbütün riski göze alıyorum deyince beni azarladı bendn daha iyibiliyorsan gel sen doktorluk yap ozaman dedi sesimiduyan varsa bana yardımcı olsun adım hasret gülsu

Adsız dedi ki...

benimde ilk çocugum açılmayok kalp atışları yavaşlıyor diyerek sezeryan olmak zorunda kaldım şu an 3 çocuga hamileyim normal olsun istiyorum birkaç doktor deiştirdim enson dr yılmaz beye ulaştım okadar anlayışlı güler yüzlü insana güven veren bir insan ve kabul etti şu an hamileligimin son günleri önce allah sonra doktorumun sayesinde inşallah sorunsuz normal dogururumda yine size yazarım doktorumuda herkese tavsiye ederim istanbulda okmeydanı ssk amerikan hosptal dr.yılmaz güzel

Adsız dedi ki...

2 sezeryandan sonra normal dogum olmaz diyenlere inanmayın bunun en büyük kanıtı benim 2 sezeryandan sonra önce allah sonra doktorumun sayesinde bunu başardım 2012 02 21 3 çocugumu normal olarak dünyaya getirdim tek yapmanız istekli olup vazgeçmemek ve dogru doktoru bulmak

Adsız dedi ki...

ben de yurtdisindayim burda da dogumu doktorlar yapmazki hastaneye gidersin hangi ebe varsa o sirada o yaptirir dogumu doktor acil durum olursa gelir o da o sirada hastanede hangi doktor varsa o gelir. ya da ozel ebe secersin senin herseyini ozel olarak takip eder ve doguma bile gelir ama doktor sen doguracaksin diye kalkip hastaney egelmez cunku her dogum hastanesinde zaten her zaman acil durumlar icin nobetci bir doktor vardir. ama normal ilerleyen sorun olmayan her dogumu ebeler yaptirir. turkiyedeki annelerin beklentileri cok yuksek neden ebelere guvenilmiyor garip normal ilerleyen bir dogum icin kalkip doktorun senin yaninda olmasi gereksiz. keza avrupada ssvd lerde bile bir aksilik olmadiig surece doktor odasindan kalkip dogumu takip etmiyor...

Adsız dedi ki...

ben de turkiyede yasasaydim belki ssvd olmak isteyenlere negatif yorum yapardim. herseyden once doktorlarin risk kabul etmiyorum demesi ve yurtdisindaki dogumhaneler donanimli demesi cok sacma sen dogum sirasinda basina ne gelirse gelsin mahkemeye versen bile turkiyede mahkemelerde surunursun ve sonucta dava zaman asimindan duser doktora bisey olmaz, ancak cok zengin olcan cevren olcakki koskoca hastaneye karsi davayi kazanabilesin... ama avrupada oyle mi doktorun kucucuk hatasinda bir sikayetinle doktorun hayatini kaydirabilirsin o yuzden ki en kucuk hastalikta bile olmadik birsuru test yaparlar birseye emin olmadan tedavi yapmazlar cunku bilir en kucuk riskte hatanin bir sikayetiyle hayati kayabilir. simdi durum boyle iken turkiyedeki doktorlarin bahsettigi gibi risk var demeleri sacma. o kadar buyuk masada kalirsin dediikleri gibi bir risk olsa en azindan yurtdisinda da bir uyari yaparlar kagit imzalatirlar... geleleim donanim meselesine buralarda ben ssvd yi evde istiyorum desem hastane kabul ediyor hangi donanaim var benim evimde??? burda dogum basladigi icin ambulans cagiran fransiz bir arkadasin ambulansin yetisememesi sonucu evde tek basina dogum yapmak zorunda kaldi. yani soylendigi gibi 5 dakkada ambulans gelir yok uzay cagi yasnaiyor hersey tam avrupada da biz geriyiz soylemlelri palavra direk yasamasam direk gormesem ben de sezeryanci biri olurdum doktora guvenirdim ama bunlari gorunce benim de bir aklim mantigim var her akilli kisi anlar neyin ne oldugunu.... ya hic mi akil yok bu turk insaninda ssvd olamaz diye tuk doktorunda anlamiyorum. bahsettikleri risk sadece turkiye enlem ve boylamlarinda yer alan toprak parcasinda mi gerceklesiyor dogusu batisi zengini fakiri tum ulkeler ssvd yaparken turkiyeye ne oluyor.... ya turk doktorlari hakli ya da turkiye disinda kalan tum dunya ulkelerinin doktorlari..... varin siz dusunun hangisi daha mantikli.

Adsız dedi ki...

Merhaba Zeynep Hanım ve aynı durumu( dikkatinizi çekerim duygu değil durumu hatta haksızlığı) yaşayan hanım arkadaşlar,

Zeynep hanım blogda derdini iyi kötü anlatmış. Bana göre çok cesurca ve açık yüreklilikle ifade etmiş yaşadıklarını. Tamam biz bayanlar özelliklede hamileyken duygusalız ama aptal değiliz. Özelliklede hayatımızın dönüm noktalarını yaşarken bir diploma için başımızı önümüze eğmemizi ve güya kaderimize razı olmamazı beklemesin doktorlar. Bir yerde sizede suç bulmak yanlış aslında. Herşeyi özelleştiren sistem de aramak gerek sorunun kaynağını.

Meğer ne çok kişi varmış bu durumdan muzdarip olan. Şuana kadar kahrımdan doğum anımı bile hatırlamamak için resimlere bile bakmadım(halbuki doğum fotoğrafçımız her anı fotoğraflamış dediklerine göre). Çünkü bende hemen hemen Zeynep hanım gibi korkuyla tehtitle sezeryanı kabul etmek zorunda bırakıldım. Annelik duygularıma, kendime ve bebeğime olan inancıma hiç acımadan neşter vurdu doktor bey.

O kadar yoğun ki bu acı içimde hala kabuk bağlamadı ve izi kalacak biliyorum. 7 ay oldu bir satır bile yazamadım duygularımı ifade etmek için. Doğru zaman ve doğru yeri bekledim sanırım yada bana ve çocuğuma yapılan haksızlıktan dolayı öfkemin geçmesini bekledim.

İşte şimdi görüyorum ki benim gibi onlarca bayan arkadaşım var. Ve beni anlarlar. Arkadaşlar biz yani yaşayan en iyi birbirini anlar ama bir şeylerde yapmalıyız. Yol gösterebilecek olan olursa ben herşeye varım. Dava ise dava mahkeme ise mahkeme.

Doktorlar hakkında ileri geri yazmak benim yaramın izlerini kapatmaya yetmiyor.

İyi doktorlarımızı tenzih ederek yazıyorum, üzerlerine alınmasınlar.

Herkes hata yapabilir ama bilmeyerek. Bu keyfe keder sezeryan ameliyetı bile bile yapılan bir hatadır, KASTİDİR. Bu hatanın bedelini yapan ödemelidir.

7 aylık anne, sizlerden biri olarak arkadaşlara sesleniyorum. Lütfen birlik olalım. Açılan davalar hakkında paylaşımlarda bulunalım. Kimilerimize cesaret kimilerimize örnek KİMİLERİNE de DERS olur!

Fatma ŞİMŞEK

İzmir' den sevgilerle

zeynep yıldızhan dedi ki...

bir çok yorumu ancak şimdi görebiliyorum.
şu anda helalderman.wordpress.com dan paylaşımlara devam ediyorum oradan katılırsanız temasımız daha kuvvetli olur.
ben şu anda avukatıma dilekçe verdim durumdan sizleride haberdar edeceğim inş.bizim gibi pekçok anneye destek olmak için beklerim..
zeynep yıldızhan
zeynepyildizhan@hotmail.com

sema dedi ki...

bende 2 ay önce sezeryanla doğum yaptım tabiki istemeye istemeye bebeğin günü geçti hiç açılma yok suyun azalmış falan filan işte ağrılarım hala geçmedi yorumları okurken kendimi ağlamaktan alamadım eğer imkanı vardıda beni normal doğuma almadıysa doktoruma paramıda hakkımıda helal etmiyorum hala ağrıdan ölüyorum devlet hastanesine gitmediğim için çok çok pişmanım ikinci bebeği düşünemiyorum bile

zeynep yıldızhan dedi ki...

gönlün ferah olsun,sezeryan ızdırap verici 3.deceden bir kalp ameliyatı kadar ağır.ama ferah ol ve bebeğinin tadını çıkar.bu zor günlerin ve doğum travmasının zorluğunu unutması için bebeğini kucağının sıcaklığından hiçbir kurala bağlanarak bırakma.
çocuk eğitiminde sevig ve merhametle disiplini öneren anadolu pedagojisi uzmanı, ped.adem güneşi dinlemeni tavsiye ederim.

Adsız dedi ki...

Bloğunuzdaki paylaşımları ekibimizce çok beğeniyoruz.ve paylaşımlarınız için teşekkür ederiz. Sizide Acer destek sayfamıza bekleriz.

Adsız dedi ki...

4 yıl önce sezaryen oldum.ablamın devlet hastanesine git demesine rağmen eşimin çocuğumu yolda bulmadım telkınlerıyle kendimi sadece sezaryene giden hiç normal doğuma gitmeyen hastane doktaruna teslim ettim .şüpheli davranışları ilgimi çekti fakat eşime laf anlatamadım oysa kesilip biçilecek bendim . yıllardır ne kıymetli canın varmırmıs diyo.nts de çocuğun kalp atımları normal. suyum azaldı dedi . bşrtana başörtülü doktor suyum bitsem bile sorun olmayacağını son haftalara yaklaştığımı söyledi .neyse doktor 35 haftalıkken gel ameliyat edelim dedi .gribim haftaya kalsın dedim tamam dedi.hiç acı ağrı çekmeden yattığım sedyeden korkunç ağrılarla bağıra bağıra uyandım.ilaçlar serumlar emmeyen küçücük bir bebek 2. güğn çocuk kilo kaybı çocugada serum. allahım oturamıyorum . her yerım ağrıyor kuyruk sokumum karnım korkunç.hamileyken ameliyat diyen sorun var diyen doktorlar 4 yıldır çektiğim acılara sadece piyasadaki bütün antibiyotikleri yazarak ve bu sütü emen beğime aldırmayarak bişey yok dediler.eşimden nefret ettim ama o bir doktor değil sadece doktorlara güvenen biri.kendimi sezaryeni kabul ettiğim için çok salak hissediyorum. hayatımla oynadığım için lütfen . eşiniz kabul etmesde zeynep kamil gibi uzmanlaşmış yerlere gidin. ozaman özele saçtığımız paralar benim kesilmem içinmiş.şimdiyse bir çocuk daha hakkım yok. eşim istemiyor eşim genç bense birdaha çocuk zaten yapamam. çok üzgünüm.bu sorunun tek çözümü sezaryen için devlet hastanesinden acil değilse izin alınsın . zavallı anneler zavallı bebekler.bu katillik vicdansızlık ama derdimi anlatamıyorum.

Adsız dedi ki...

sezaryeni öven insanlara şunu soruyorum hiçbir sorun yokken neden ameliyat. insan bebeğini kucagına ldığı gün atıyorum böbrek ameliyatından çıkmışsa nasıl birşey bu erkeklere sözüm lütfen düşünün. kaldıki yıllardır çocuğuma bakamadım yarım bir insanım sebebi yok . ameliyat yerlerim ince bir kağıt altında katlanarak dikilmiş soğan cuvalı gibi ortaya cıktı .tabi sorun bende suç benim abartıyorum . cinsel ilişki bitti o sondayı çektikten sonra normal idrar yapamadımki .hijyen sorunuda var tabi. ama amaliyat son çare son . sağlıkçılar acımasız. gitmeyin doktora bekleyin sabredin kendinize güvenin çocuğunuza kıymayın.nolur

Adsız dedi ki...

beni sorunhalan doktor acılarımı da alırmısın 4 yıldır bitip tükenmek bilmeyen ağrılarımı da alır mısın . bana sağlığımı geri verir misin. birşey yokken ameliyat yaptın. birşey var . kabul etmiyorsun örneğin yer sildiğimde için acıyla gelen kan birşey var diyor sen yok diyorsun.neyse akıl akıl amaliyata değil doğuma gidin çocuğunuzun size ihtiyacı var . lütfen aydın ve akıllı olun bedeninizin kıymetini bilin o çocuğun emerken ve büyürken size ihtiyacı olacak aklınınızı başınıza alın . düşümeden önce kandi bedeniniz eşim bana bir bardak su vermedi hasta yattım .

Adsız dedi ki...

doğumdan önce endrıometrıozis yada myom kist teşhisi alan hastalar sezaryen sırasında bu kisti almak istemiyorsa doktorunuz ameliyat olmayın çünkü ameliyattan sonra hızla yayılacak ameliyat yerlerine hatta başka yerlere kanla falan tutacaktır örnek ben sürekli ağrı sebebi sevgiler sıhhatler diliyorum herkese

Unknown dedi ki...

arkadaşlar bana da yardım edin yazılanları okuduktan sonra bende sezeryan olmanın verdiği kötü acıyı üstelikte gerçekten gerek varmıydı sorusuyla kafamda kendi kendimi yiyiyorum çünkü doktorum son 1 haftaya kadar hep normal demişti sonra nts ye girdiğimde bebeğin kalp atışlarının çok fazla olduğunu normalda 120 ila 160 arasında sürmesi gereken kalp atışı oğlumda 200 lere ulaşmıştı ara ara azalıyor fakat sancılarım çoğalıkça kalp atışıda yükseliyordu.bu yüzden 2010 senesinin mayıs ayında sezeryanla oğlum dünyaya geldi ilk başta bişi anlamıyorsunuz fakat sonra acılar başlıyor şimdi 5.5 aylık hamileyim bir kızım olacak fakat ne yapmalıyım bilmiyorum acaba bende normal doğum yapabilirmiyi doktorum sezeryan yerinin yırtılma ihtimali olacağını söylüyor çok iyi bir doktor fakat şimdi kafam karıştı acaba özel doktor olduğu için keyfi keder mi sezeryan oldum ben şimdi ne yapmalıyım lütfen bana yardımcı olun

Adsız dedi ki...

herkese selamlar yorumlarin tümünü okudum ve kafam çok karişti. şimdi ben o ameliyat ağrilarini boşu buşunami çektim. birazdaha bekleseydim normal doğum yapabilirmiydim. çati darliği geçerli bi bahanemi off sorular sorular. ilk çocuğum sezaryenle oldu. şimdi ikinci çocuğuma hamileyim daha çok yeni ama hergün bişeyleri araştirip bilinçlenmek hoşuma gidiyo. ikinciyi normal yapmayi planliyorum ama dikişlerin yirtilmasindanda kormuyor değilim. inanin allak bullak oldum. başindan geçen arkadaşlar yorumlarinizi birakin bide bi sorum olacak normal doğumda doktorun verdiği doğum tarihi tutuyomu , öncemi yada geçiyomu, geçtiyse kaç gün... hale

Adsız dedi ki...

Ben istanbul Kozyatağı Cenral Hospital hastanesinde normal doğum yaptım. Doktorum Başak Sel' i herkese öneriyorum.Kendisi insan gibi insan merhametli ve çok saygılı.Benim bebeğim çok iri olmasına rağmen hatta kafasıda büyük olmasına rağmen hiç pes etmedi hep son ana kadar bekledi ve bana öyle destek olduki normal doğumu istememe rağmen ikna oldum. Cuma gecesi gittim hastaneye sağolsın sabah 07.30 geldi çünkü öncesinde bebeğim 4.5 kg gözüküyordu büyük bi ihtimal sezeyan olur diyordu.Cumartesi sabah geldiğinde tekrar ölçüm yaptı su gittiği için daha sağlıklı bi ölçüm oldu ve bebeğim 3850 civarı çıktı bunu görünce çok sevindi ve normal doğumu bekledi mesayisi bitmesine rağmen hiç acele etmedi 4 yaşındaki kızının okul gösterisine gitmedi ve sabırla bekleyerek normal doğum yapmama vesile oldu ve hastanedeki doğum personeli birbirinden güler yüzlü ve sabırlıydı hepsinden ALLAH RAZI OLSUN...........

Adsız dedi ki...

biri burda yazanlarin saka oldugunu soylesin lutfen. yukardaki yaziyi yazan kisiye sesleniyorum; madem bitkilerle, otlarla, ilkel metodlarla herseyi cozuyorsun da neden en sonunda yine saglikcilarin eline kaldin?? inanamiyorum yazdiklarina, bunlari gercekten mantikla mi yaziyorsun ?

lutfen hastalar ustte yazanlardan etkilenmesin. doktorunuz sizin icin en dogru mudahale ve zamanini bilir. ayrica kordon sezaryen sebebi degildir demissin. sen bununla ilgili tibbi calismalari hic inceledin mi? bunun bebeginin bogularak olmesine sebep olabilecek ciddi bir komplikasyon olacagini biliyor muydun?

kendinize gelin.insanlari da yanlis yonlendirmeyin.herseyin bir uzmani var, bunu hic unutmayin.

size hurmalarinizla mutluluklar diliyorum.

Adsız dedi ki...

Merhaba, bende ilk dogumumu sezeryanla yaptim. Hemde bütün sancıyı çektikten sonra. Ilk önce devlet hastanesi ne gittim gel 10 gun sonra kürtaj yapalım dediler birde azarlandim. Ama özel hastanedeki doktor verdiği ilaçlarla bebegimi kurtardı. Doğum anında olan bir aksilikle sezeryana cevirdi. Beni ve bebeğimi riske atmadi allah o doktordan razi olsun. Simdi 3.5 yasinda hiç antibiyotik kullanmamis saglik sorunu huysuzluk yasamamis bir kizim var. Ikinci bebekte tabi normal isterim. Ama doktorum sezaryen derse o dogruyu bilir derim. Herşeyi uzmanına bırakmak lazim.

Adsız dedi ki...

Merhaba, bende ilk dogumumu sezeryanla yaptim. Hemde bütün sancıyı çektikten sonra. Ilk önce devlet hastanesi ne gittim gel 10 gun sonra kürtaj yapalım dediler birde azarlandim. Ama özel hastanedeki doktor verdiği ilaçlarla bebegimi kurtardı. Doğum anında olan bir aksilikle sezeryana cevirdi. Beni ve bebeğimi riske atmadi allah o doktordan razi olsun. Simdi 3.5 yasinda hiç antibiyotik kullanmamis saglik sorunu huysuzluk yasamamis bir kizim var. Ikinci bebekte tabi normal isterim. Ama doktorum sezaryen derse o dogruyu bilir derim. Herşeyi uzmanına bırakmak lazim.

Adsız dedi ki...

Gecmis Olsun Zeynep hanim bende istemiye istemiye sezeryan yap is bir anneyim son gune Kader doktorum normal dedi kntrol gittim dog umma 2 haft a var be begin 3050 idi sonraki haft a gidince 3900 cikti ultrasounds sasirdim 850 gram Borden aldi doktorum cati muayenesi Etta 3300 veya 3400 dogurursun dedi ertesi gun suyum geldi hastaneye gittim hemen Yates verdiler 6 saat Sunni sanci verdiler sonic acilma olmadi zorunlu sezeryan deadlier nts ye bagliyip surekli yatirdilar Bende 2 ci cocugumu normal istiyorum Zeynep hanimdan cesaret aldim allahimin iziniyle 4 yil sonra dusunuyorum Istanbul bu armada be begin 3650 dogsu

ceren dedi ki...

Ne kadar normal dogum meraklisi varmis acidan zevk alan kadin topluluguna bak hele

Adsız dedi ki...

Ya Ereğliceğiz rumuzlu arkadaş ne kadar çok şey biliyor öyle ,madem bu kadar bilgi sahibisin o zaman ne doktora gerek var,ne ebeye , nede hastaneye? Niye şikayet ettiğin doktoru aradın tekrardan ? Eğer risk taşıyorsa doğumunuz buna siz değil , doktor karar verir.....Bu çok bilmişlik inanın komikliğe doğru gidiyor:))))

Adsız dedi ki...

Valla çok güzel ye hurmayı doğur pıt diye :) Böyle bi güzellik varsa doktorlar bizi kandırıyo o zaman :)))) Lütfen yaaa yırtıla yırtıla doğurmanın neresi aşk bunu anlamıyorum :)

zeynep dedi ki...

sezeryan olanlar üzülmesin lütfen çünkü pek çok ebe ve dr desteğiyle facebookta ssvd grubunda birbirimize destek oluyoruz hattadr lar reçeteye bu sayfamızı öneriyor gelmek isteyen herkesi bekleriz.

sorun taraf olmak değil ayrık otlarından uzak durmaktır kimse tıbba hakaret etmiyor ama onu ziyan edenler es geçilirse çürükler sağlamları ziyan eder.
doğuramazsın bilinciyle geçen 9 ayın sonunda son anda dr a gitmemse şaşırılacak değil çaresizliğin bir sonucudur.
3.doğumum elbette evde ebe ile gerçekleşecek inş ve o hikayeyide burdan paylaşırım..
acı çekmek doğuma özgü bir durum değil özellikle hakan cokerin yada yakında yapılan doğum kongresiyle ilgili notları ve makaleleri okumanızı tavsiye ederm.

Adsız dedi ki...

arkadaşlar bende yaklaşık 5 aylık hamileyken normal doğum için uygun olmadığımı ve olursada çok zor olucanı doktorum söyledi. belden uyuşturmakla masaya yattım fakat çok ilginçtirki başımdaki doktorlar bile çok şaşırmıştı kesme esnasında benim uyuşmam geçti ve csanım inanılmaz yandı resmen ayaklarımı havaya kaldırdım ve direk genel anestezi vermişler uyumusum uyandığımda canım çok acıyodu acaba tekrar aynı şeyleri yaşarmıyım diye korkuyorum

Adsız dedi ki...

2.sezeryanımdan sonra bende normal doğum yapmak istiyorum Rabbim izin verirse. Fikrim yeni değişti, doğuma 10 günüm var, henüz danışamadım doktoruma bursa çegirge de. kesin olmaz diyecek 2.doğumda da yaşadım aynı durumu. korkudan göze alamamıştım ama bu kez almak istiyorum. Tabi doktorumun kati yorumu da önemli.. Dua ediyorum İnşallah hakkımızda hayırlısı olur kızımla. Gelişmeleri paylaşırım inş.. Melek Aydemir

Adsız dedi ki...

Yorumunu paylasamıyorum

Adsız dedi ki...

Selamunaleykum Hikâye nizi ağlayarak okudum ben suan 37 haftalik hamileyim ssvd deneyeceğim herkes umutsuz ama ben çok istiyorum hurma yemeye başladım Neolur eger bu iletiyi aldiysaniz bana yardım edin son günlerim psikolojim çok fena ne yapacağım neye karar vereceğim beni nasıl süreç bekliyor açıkçası çok merak ve endise icindeyim eposta sbza27@gmail.com

Adsız dedi ki...

De.Hülya'nın " madem tedavine kendi kendine karar verecektin beni niye aradın?" şeklindeki tepkisini kınıyorum. Diploma aldın diye insanlar senin her dediğini yapacak değil. Bugün 1 sezeryan sonrası normal doğum artık her ülkede teşvik edilen bir durum. Annelerin de kendileri için ve bebekleri için en iyi olanı araştırıp karar verme hakları var. Doktorun görevi yol göstermek bilgi vermektir hasta adına bütün kararları vermek değil.
Ayrıca insanlar ilaç yerine aktarlarda doğal tedavi yöntemleri araştırıyor diye "madem öyle yapıyorsun niye doktora geliyorsun" diyemezsiniz. Madem farmakoloji okudunuz bazı bitkilerin de ilaçlar kadar etkili olabileceğini bilmeniz lazım. Günümüz doktorları ilaç mümmesillerinden bazı ilaçları yazma karşılığında ne tür "hediyeler" aldığını hepimiz biliyoruz. Daha fazla ilaç yazmak doktora prim veya hediye olarak dönüyor bunu biliyoruz. Lütfen zekamızla dalga geçmeyin.

Adsız dedi ki...

Raporda acil agrılarla alındı suyu azdı falan filan yazıyor tabı yalan cs ye baska dr girdi suyum da 4 cm dı henuz 37 haftalıktim 2.800 47cm dogdu

miraa dedi ki...

Yani araştırma hastanesı devlt bilmeden dr sectm doç özelden farksz oldu iki dk bakip ultrasona bakiyor ilk gebelik acemi anne bilgisiz basliyor kandrmaya yani sakin dev gidrrken dr secmeyin

Adsız dedi ki...

ah canım hikayeni okurken kendi hikayem aklıma geldi bir türlü unutamadığım aklıma geldikçe çıldıracağım perişanlık,çaresizlik elinden hiçbirşey gelmediği bir hikayem ben doktoruma (aslında doktorum değil,doktorumun yerine geldi)asla hakkımı helal etmiyorum ahiret hakkımı alacağım inşallah,ben 38 haftalık hamileyken doktora kontrole gittim herşey normal dedi bebeğin doğum pozisyonunda, artık sık sık kontrole gel dedi bi kaç gün sonra tekrar kontrole gittim doktorum beni muayene etti çatı geniş normal doğum yapabilirsin hemde çok rahat ama bebeğin iri bi bebek 3750 riske atmayalım günün tamamlarsan daha büyür dedi ben hayır normol doğumu deneyeceği dedim peki renkli ultrasyona gir dedi girdim bebeğin kilosu 3250 geldi,2 gün sonra randevum olduğu için tekrar doktora gittim doktor canım senin suyun azalmış seni hem sezeryana alalım dedi hiç kalmamış suyun dedi, tabi benim tipim değişti, neyse 2 gün daha bekleyelim pazartesi gel sabah yatışını yap deditamam dedim çıktım depresyona girdim resmen doktor bana öyle deyince eşimle birlikte devlet hastanesine gideli orda muayene olalım dedik herhangi bi doktordan giriş yaptırdım muayene oldum hiç bir şey demedim suyu nasıl hocam dedim gayet iyi dedi git bekle dedi sık Sık kontrole gel dedi ikinci sefer doktora gidince araştırdım iyi bi erkek doktor vardı ona muayene oldum onada suyunu sordum iyi dedi bebeğim 40 hafta 3 günlük olmuştu en son 7 gün daha bekleriz sonra riske girer dedi. bebek 40 hafta 10 günlük olunca gece 3'te sancım başladı sabah 05.30 devlet hastanesine gittik aman allahım nöbetçi doktor bayan biz içeri girdik doktor uykudan uyandı saçlar darma dağın tansiyonu ölçün dedi aman allahım tansiyon çok yüksek sen tansiyon hastasısın dedi hemen araştırmaya sevk ediyom bende yok ya dedim tansiyon hastası değilim belki heycanlanmışımdır dedim,ben risk alamam dedi, malasef hastaneden çıktık araştırma hastanesinede ben gitmek istemedim ,geri eski doktoruma gittim onun cenazesi varmış şehir dışıdaymış onun yerine adı sevgi olan bir bayan doktor geldi karşımda gülmeye başladı haaa doktorun yok seni ben doğurturacağım dedi, bende iyi hayırlısı dedim ama kadının tavırlarını hiç beğenmedim ,ebe ebeler çok iyi ve ilgililerdi muayene etti 5 cm açıklık var doğumu hızlandırmak için suni sancı vereceğiz seninde ıkınman lazım çocuk doğum kanalına yerleşmemiş,suni sancıları aldı ben okadar ıkındımki nihayet çocuk yerleşti açılma 10 cm sancıdan duramıyom beni doğumhaneye aldılar ıkın diyorlar ıkınıyom ebe tamam dedi bi ıkınma kaldı ben ondan önce okdar ıkındımki hiç halim kalmadı, hayatımın hatasını yapıp bu doktor nerde ya dedim tamam çağırıyoruz dediler doktor gelip karşımda güldü ben olmaz dedim canım seni doktorun çatı muatenesi yaptımı doğurabilirsin dedimi evet yaptı çokta iyi doğurusun dedi elini bi soktu yok olmaz dedi çocuğun kafası dik sezeryan hazırlayın dedi

Adsız dedi ki...

okdar acı çektimki eşim ennem ,kayınvalidem hepsi mahfoldular suni sancıdan sonra ben resmen kudurdum acdan normali düşünenler için bi tavsiye sakın suni sancı almayın allah veergisine dayanıyonda dışardan müdahale çok zor,neyse kadın çıktı eşimle konuşmaya ebeler sinir oldu bu neden böyle yaptı hadi canım bikere daha deneyelim dedi tamam kız ellerini soktu ben ıkınıyodum doktor içeri girdi ebeye bi fırça attı ben olmaz dedim sen niye bi hada eniyon dedi, zafalı ebe ellerini çıkardı özür dilerim hocam dedi ver 5 dk kestiler çocupu çıkardılar, ben on gün boyunca sanki ortadan kesilmiş, kurbanlık gibiydim kalkamıyor oturamıyordum sürekli ağlıyor, uyudummu sanki birilerin elleri içime giriyor gibi kabuslar görüyom,şimdi 2 bebeği düşündüm ozamanlar aklıma geliyo ben şimdi ne normal doğum yapabilirim ne sezeryan okadar mahfoldumki hiç anlatamam doğum denince doktorun sancı çekerken gelip hiç birşey yapmadan karşımda yapamaz deyip erol taş gülüşü geliyo aklıma,
ben şimdi artık nasıl doktora güveneceğim nasıl hamile kalacağım bu olay öyle yaralar açyıki bende anlatamam bir doğum hikayesi anlatsa ben ağlıyorum artık hiç birşey başaramayacağımı düşünüyorum.
gerçekten çocuğun başı yukaardamıyı dipime bakıp onu nasıl anladı,inş. öyledir değilse hakkımı helal etmiyom, aslında mahkemeye vermeyi düşünüyodum çünkü pskolojimi çok bozdu,sonra vaz geçtim bişey kanıtlayamam diye... hiç birşey yapmadığı için vicdanı rahatmı... elinden geleni yapmadı hipokrat yemini yapmış doktor...

Adsız dedi ki...

siktir git oç

Adsız dedi ki...

ne kürür ediyon yoksa üstünemi aldın...

Adsız dedi ki...

ya arkadaslar ben hamılelık arastrmaları yaparken tesadüfen fak ettım ve bastan sonuna kadar okudum arkadaslar herkesın yorumu kendne bende ıkı kelıme dıcem fakat genel olarak konusucam sımdı bende dogum yaptım ozel hastane veya devlet hastanesı fark etmıyor fakat ben 9 ay karnımda tasıdım oglum emır ıcın neler yaadım bı allah bılır bırde ben bılırm oğlum emir suan 11 yasında ve allah cumlemızın cocuklarını acısını gostermesın ben normal dogum ıcın 3 gün bekledım ve hafıf sancım vardı ve ınanıkı ozel hastanede dogum yaptım benı odama yoladılar ıkı kısılık odayı fakat sunı sancı verelımmı dıye sordular esıme esımde evet dedı ve sunı sancıyı okadar cektımk nefes alamaz hale geldım ve tıkandım artık ben dogum yapamadım neden bılıyomusunuz ebeler gıdıp gelıp muayene ederdı aclma varmı dıye okadar korkmustumkı 2 cı cocumu bıle yılar sonra tekrar kucagımaaldım suan 10 aylık bebeyım allah evlatlarmın acısn gosermesın konuya donım ben doum yapamadım bana acıl prenses ınesı dedıler sunuı sancıda sonra prenses ınesı yanı kolay dogum acsı dedıler fakat ben orda nasıl kıvranıyorum aglıyorum ve doktorum geldı ben dogumu gıtıyım gun dotorum sabah gedı nobecı dotor vardı fakat utandıgm ıcın fazla yaklastırmıyodum kendıme sonra doktorum vedat bey cok kızdı ebelere benı muaneye aldı bebek ters donmustu 12 saat cektım ve 10.30 gece sezeryana aldılar sabah 2 saate sonra dogumdan cktm ama allah bılıyo ya ben bılseydım dırek sezeryana gırerdım cunkü dogumdan sonra okadar korktumkı ınsanların ellerıe bakamaz oldum pskolojım bozuldu ve 2 ci bebeyımı de hamıleyken cok hastane dolastm aslında butun doktorlar ıyı ve ısınde basırıldır sadece bır ebenın hatası yada bır hemısrenın hatası ınsanı bu hale getırır ve ben aradım doktorumu buldum nurcan hanım allah ondan bınkere razı olsun bana herseyımı sordu nasıl dogum ıstersın ve ben hep korkuyorum nasıl yapıcam bılmıyorum bu konuda pıskolojm cok bozuk derdım ve 4 aylık hamıleydım 4 ayımdan sonra hep ona maneye gıderdım ve sevdım nurcan ahnımı okadar guzel ılgılenıyodukı ve dogurturdu bebeyımı kucagıma aldı bana anelstızı yapıldı amelyeta canlı canlı kestı ve ben ıstedım oyle olasını bıraz korkuyordum fakat normal dogum acısnı da cektım ama doguramadım ters dondu ıl bebeyımde ve kncı bebeyımı yarım sezeryanla dogurdum arkadaslar ınankı ben cektıyımı bı allah bılır brde ben bakın ben dotorum veda beyde skayetcıyım demıyorum sadeceebeler gıdıp gelıp alatan muane yapıp gıtmelerı ve korkuardan pıskoloımın bozulması ve 11 yılboyunca cocuk dougrmmam dsnun b kısının hatası nelere mal olıyor kımselerı hatalı olra gormeyın her doktorıyıdır ısını yapar keske bende doktor olabılseydım ben bunları okudum ve uzldum neyse saygılar .....

adsiz dedi ki...

Merhabalar bende iki sezeryan dogum yaptim ilki cocuk ters donmustu diye aldilar sonra uc yil gecti aradan ikinci cocuguma hamile kaldim onda da bana bir saat gec gelseydin cocuk senin rahmini yirtacakti dediler gelir gelmez hemen sezeryana aldilar esim ucuncuyu istiyor ben cok korkuyorum

eskisehirli.. dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
eskisehirli.. dedi ki...

Eskişehir'de ssvd yaptiran doktor varmi?

eskisehirli.. dedi ki...

Eskişehir'de ssvd yaptiran doktor varmi?

🌸 dedi ki...

Sen anneliğin sırrının o acıda saklı olduğunu bilmeyenlerdensin sanırım

Melekss dedi ki...

Doktorlarda EGO tavan, hastanın derdi de yalan işte olan bu.
Bende sezeryan olanlardanım fakat doktorla bir ilgisi yoktu. ama eminim ki herkes en az bir kere doktorların yüksek egosundan nasibini almıştır.
Sezeryan doğum yapan anneler pişmanlığı öyle böyle yaşamıştır. Anne olmayan ve burdan gerine gerine NE ÇOK NORMAL DOĞUMLA ACI ÇEKMEK ISTEN MERAKLI VARMIŞ diyen zihneyetlere de sesleniyorum HADI ORDAN.
İnşallah bende diğer cocugumu normal dogumla kucağıma alırım öpüp koklayıp gogsüme yatırırım. Beni sezeryandan sonra kollarında çocuğunu kucaklayacak mecali bile olmayan annelerden başka da kimse anlayamaz.

magci dedi ki...

Mrb okuduklarima sastim kaldim ben doktorunuzu hakli bulanlardanim sezeryan sonrasi normal dogum cok tehlikeli bi durum ve doktorlar masada bıraksa eminimki esiniz ve aileniz bizi bilgilendirmedi die ustune yurucekti internetten araştırma ile doktor olunmuyor sezeryan olan biri olarak tercihim normal dogum.değildi hem korkum vardi hemde bebegimin kordonunda kireçlenme vardi doktorum ozel korfez hastanesi yasar bey israrda etti normal dogum icin fakat kabul etmedim eşim hep normal dogum taraftariyken git kendin dogur ozman die gecistirdim sezeryan olan bebeklerde sağlıkli huylu huysuzu sezeryana nasil bagliyorsunuz bilmiyorum ama ilk dogumlar icin solemiyorum 1 sezeryanken 2 en az 5 sene istiyor doktorlar olabilmesi icin lutfen doktorlariniza guvenin bu kdr yerden.yere vurmaya gerek yok

Unknown dedi ki...

Devlet Hastanesi demis bazilari benim yasayan bebeğime ölü raporu verdi kurtaj olunmasi gerek dedi 7+3 ken bebegim çoğu arkdsim devlette yapti dogumunu ve keske yapmasaydik dienler çoğunlukta cunku hastayi hasta olarak gormuyorlar blogu paylasan arkadas doktorundan memnun değilsen aramicaktin kendi agizinla soluyorsun kimse gelmedi diye demekki sende cok iyi bi hasta degilmissin

Adsız dedi ki...

Konya da ssvd yaptıran Dr var mı

Adsiz dedi ki...

Almanyada 1 sezeryandan sonra normal dogum hic sorun teskil etmiyor. Yirtilma söz konusu olmuyor sadece 1 sene bekleyin tavsiye ediliyor.ablam gelinimiz hep sezeryan sonrasi normal dogum yaptilar. Burda 2 sezeryan sonrasi pek tavsiye edilmiyor ama yinede duruma göre degisiyor, hersey yolunda gidince ona da evet diyorlar. Ben 2 sezeryan oldum ama benim plazenta erken ayrildigindan kanama oldum iki cocugumdada.Elhamdulillah iki oglumda kurtarildi.simdi yine hamileyim doktorum 3 normal olmasinda bir sorun yok cünki aradan 4 sene gecmis diyor.InsaAllah kana olmassa tabi..

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
darkblue dedi ki...

Allahsizlar iyiki hipokrat yemininiz var o yeminide etmesydiniz nasil olurdunuz ki bi de avukat gibi suslu cumlelerle kendilerini savuniyorlar utanmadan sevmiyorsaniz isinizi yapmayin kardesim meslek askiyla yanan insanlar var yerinizi onlara verin bence okumus dr olmusunuz ama insanliginizi kaybetmisiniz bi dogum yaptim ikinciye tovbe ettirdiniz muaneniz ayrı cile dogumunuz ayri siz nasil vereceksiniz ki bizim vebalimizi laf yetostireceginize oturup bi dusunun yaptiklarinizi savunma ya gecmeden

Unknown dedi ki...

Mrb tüm yorumları okudum ve sezeryan olup üzülenlere bir de ben üzüldüm. Ben ilk doğumumu normal yapıp 2. yi kordon dolanması yüzünden sezeryan oldum. Gerçekten çok kötü bir duygu bir hafta bende ağladım. Ama sonra bebeğimin sağlıklı benim sağlıklı olduğumuzu düşününce hakkımızda hayırlısıymış deyip durumu kabullendim. İnşallah 3.çocuğumu normal doğurmak istiyorum bi sorun olmaz sa hakkımızda hayırlısı...

Adsız dedi ki...

2. Sezeryandan kaç yıl sonra normal doğum yaptınız

Adsız dedi ki...

Aradan 4 yıl geçmiş ama ne yaptınız normal doğum yapabildinizmi bende 2. Sezer yandan sonra normal düşünüyorum